torstai 1. elokuuta 2013

Haaste: Näin muokkaan kuviani

Sain Bambilta tämän mielenkiintoisen ja varmasti monelle jo tutun haasteen, jossa haastettu bloggaaja sitten kertoo siitä miten muokkaa kuviaan. Kiitos vielä Bambi :)

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!

Koska muokkaan kuviani aina vähän eri lailla enkä muista miten edellisiä olen muokannut, valitsin kuvan jota en ole aikaisemmin blogissa käyttänyt. Riippuu tosi paljon fiiliksesta ja luonnollisesti kuvasta kuinka paljon sitä jaksan muokata. Tässä olen muokannut kuvan kirkkautta jne aika paljon(minun mittakaavassani), mutta virheitä taas en ole joutunut korjaamaan niin paljoa kuin yleensä. Tämä kuva onkin aika hyvin onnistunut minun ottamakseni :D

Tässä siis lähtötilanne(pienennettynä):
181

En tosiaan ole mikään kuvanmuokkausvelho, teen oikeastaan aina vähän mitä sattuu ja mitä sillä hetkellä satun muistamaan.. Yritän opetella muokkaamaan ja luen aika paljon muista blogeista vinkkejä, mutta ne vaan unohtuu heti kun avaan tuon ohjelman! Ohjelmahan on siis Photoshop Elements 8, jossa on ihan tarpeeksi ominaisuuksia mun tarpeisiin.

Se näyttää tältä:
182
''I have no idea what I'm doing''
Ensiksi yleensä rajaan kuvan, sitten pienennän kokoon 1000xjotain. Pienennän jo tässä vaiheessa koska virheiden korjaaminen on mun mielestä silloin helpompaa vaikka näyttääkin varmaan epäsiistimmältä. Sitten korjaan pienet virheet käyttämällä Spot Healing Brush Toolia. En yleensä tee sitä kovin huolella, heh. Tässä kuvassa olen korjannut esimerkiksi pullossa olevan roskan pois ja vähän kuivaa ihoa kynsinauhoista. Joskus korjaan myös esimerkiksi pieniä pölyhiukkasia tai jotain pieniä karvoja. Kynsilakkojen rajoja en oikeastaan koskaan siisti photoshopilla koska en osaa en koe sille olevan sen suurempaa tarvetta.

Sitten vaihe josta olen kaikista eniten pihalla, kirkkauden ja värien jne säätö. Kamerasta tulee aina vähän mitä sattuu, kun säätelen asetuksia ihan fiiliksen mukaan. Olen todennut hyväksi ''vaalentaa varjoja'' eli siis säädän vähän kohtaa Lighten Shadows. Joskus saatan myös säätä ihan kirkautta ja kontrastiakin.. en kyllä kovin usein tee niin. Color Variationsia käytän joskus, useimmiten en. Tästähän saiskin näköjään paremmin kuvia kirkkaamaksi.. opin aina jotain uutta. Periaatteessa siis teen nämä säädöt aina vähän kokeilemalla kaikkea. 
184
''lighten kaikkiin ja hyvä tulee''
Terävöitin tätä kuvaa käyttämällä toimintoa Unsharp Mask. En oikeastaan ole koskaan ennen käyttänyt sitä, mutta ajattelin tulevaisuudessa kokeilla jos oppisin käyttämään sitä.

Viimeistelen kuvat yleensä blurraamalla sormet. Joskus blurraan kynsinauhojakin. Blurraan niitä yleensä aika reilusti, mitä välttämättä muut bloggaajat ei tee. Mun mielestä ne vaan näyttää kivemmalta niin. Eniten blurraan sormia ihan siitä taustan rajalta. Sitten laitan vielä vesileiman. Pitäisikin tehdä uusi mätsäämään blogin suht uuteen ulkoasuun.. Otan vesileimaan värin yleensä koristeluista tai jostain lakkauksesta ja isken sen pullon päälle sinne mihin mahtuu. Uskon että se näyttää niin värinsä kuin sijaintinsakin puolesta joidenkin mielestä huonolta ja epäsiistiltä. Jotenkin olen vaan jumiutunut tuohon tapaan. Pienennän kuvaa lopuksi  Save For Web-toiminnolla hieman lisää, yleensä 800xjotain-kokoiseksi. 

Tässä nyt sitten valmis kuva, ehkä vähän enemmän muokattuna mitä yleensä.
183

Siitä tuli vähän pieni, sillä aloitin muokkauksen vahingossa ylhäällä olevasta pienennetykstä kuvasta, jota piti vielä rajata. Huomasin tämän vasta lopussa joten ajattelin että olkoon. Itseäni vähän häiritsee se, että kuvani näyttävät usein aika suttuisilta. Myös se vähän ärsyttää, etten saa vaan saa tuota sormien keltaista väriä mitenkään muokattua neutraalimmaksi ilman lakan värin muuttumista. Nytkin huomasin tuolla nimettömän kynsinauhassa tuollaisen läntin, huolellisuutta siis kaipaisin vielä. Flickr ei muuten tee usein hyvää kuvilleni.. Heittäkää ihmeessä vinkkejä jostain kätevästä, helposta ja ''ilmaisesta'' kuvapalvelusta jossa kuvien laatu pysyisi vähän parempana.. 

Nyt jälkeenpäin katsottuna tuo kuva ei miellytä minua kovin paljoa.. Mutta tosiaan ainakin kerron tässä vähän siitä mitä yleensä teen kun muokkaan kuvia :)

Haastan tähän seuraavat bloggaajat!


Toivottavasti nyt onnistuin löytämään sellaisia bloggaajia joita ei ole vielä haastettu :)

3 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea! Ja ihan mukava tietää, että joku muukin tekee homman tuolla tapaa vähän summa mutikassa ja joka kerta vähän eri tapaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Toteutan sen heti kun kerkeän :)

    Sinullekin on haaste blogissani :D
    http://laatikollinenlakkaa.blogspot.fi/2013/08/toisen-valitsemaa-haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Thanks for your comment :)